Het A-diploma en nu

Wie A zegt, zegt ook B en C

Het Zwem-ABC kent een logische opbouw, waardoor je kind bij het behalen van ieder diploma vaardiger wordt. Het zwemdiploma A is de eerste waardevolle stap in de zwemopleiding, maar wie ook het B- en C-diploma heeft is pas echt ‘zwemveilig’ en heeft een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier.

Wat kan een kind na het behalen van een zwemdiploma:
  • Zwemdiploma A: je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties.
  • Zwemdiploma B: je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling.
  • Zwemdiploma C: je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

De specifieke eisen per diploma kun je vinden in de Examenregeling Nationale Zwemdiploma’s.

Wij adviseren dan ook om na je A-diploma door te gaan met zwemles, zodat je met je C-diploma in alle zwembaden en in open water (behalve de zee) veilig kunt zwemmen.

Waarom je C-diploma halen

We merken dat veel kinderen na het halen van het B-diploma stoppen met de zwemles. Vaak heeft dit niets te maken met financiën of tijdsinvestering, maar blijkt dat ouders er het nut niet van inzien.

Lees hier meer over de meerwaarde van een C-diploma

Zwemvaardigheid

Heb je het A-, B- en C-diploma gehaald? Dan kun je het traject vervolgen met Zwemvaardigheid. Bij de Zwemvaardigheid leer je allerlei nieuwe slagen, balvaardigheid en onderwater oriëntatie. Kijk hier voor meer informatie. 

Nog veel meer leuks!

Heb je al een aantal diploma’s? Kijk hier welke leuke lessen je bij ons kunt volgen!