Het A-diploma en nu?

Wie A zegt, zegt ook B en C, toch?
Het Zwem-ABC kent een logische opbouw, waardoor je kind bij het behalen van ieder diploma vaardiger wordt. Het zwemdiploma A is de eerste waardevolle stap in de zwemopleiding, maar wie ook het B- en C-diploma heeft is pas echt ‘zwemveilig’ en heeft een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier. Op deze pagina zal je lezen wat er in ieder diploma behaald wordt aan vaardigheden en hoe je jouw kind kan inschrijven voor een volgende traject. Verder hebben we ook verschillende andere leuke activiteiten voor kinderen na het behalen van hun diploma. Onderaan de pagina is te zien wat we allemaal aanbieden!

Wat kan een kind na het behalen van een zwemdiploma?

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties.

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling.

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

We merken dat veel kinderen na het halen van het B-diploma stoppen met de zwemles. Vaak heeft dit niets te maken met financiën of tijdsinvestering, maar blijkt dat ouders er het nut niet van inzien.

Lees hier meer over de meerwaarde van een C-diploma

De specifieke eisen per diploma kun je vinden in de Examenregeling Nationale Zwemdiploma’s. Wij adviseren dan ook om na je A-diploma door te gaan met zwemles, zodat je met je C-diploma in alle zwembaden en in open water (behalve de zee) veilig kunt zwemmen.

Hoe schrijf je jouw kind in?

Bij het afzwemmen kan je bij de instructeurs aangeven of je met jouw kind verder wil op een volgend traject. Dit is dus door te geven op locatie bij het afzwemmen en dient dan worden door te geven. Vervolgens zal ons team vertellen wat de diverse mogelijkheden zijn. 

Nog veel meer leuks!

Heb je al een aantal diploma’s? Kijk hier welke leuke lessen je bij ons kunt volgen!