Privacyverklaring

Privacyverklaring

WoerdenSport Zwembaden B.V., gevestigd in Woerden, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

WoerdenSport Zwembaden B.V.
Van Helvoortlaan 40
3443 AP Woerden
communicatie@woerdensport.nl

  1. Persoonsgegevens die wij verwerken
    WoerdenSport Zwembaden B.V. verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Bankrekeningnummer
  • IP-adres
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt door je bijvoorbeeld in te schrijven via onze website, in correspondentie en telefonisch
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Internetbrowser en apparaat type

 

  1. Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
    Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je ervan overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via communicatie@woerdensport.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

 

  1. Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
    WoerdenSport Zwembaden B.V. verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
  • Het afhandelen van jouw betaling
  • Het verzenden van onze nieuwsbrief (indien je daar toestemming voor hebt gegeven)
  • De mogelijkheid om jou te bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • De mogelijkheid om jou te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • Het bieden van de mogelijkheid om een account aan te maken
  • Het leveren van goederen en diensten
  • Het volgen en analyseren van jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.

 

  1. Geautomatiseerde besluitvorming
    WoerdenSport Zwembaden B.V. neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van WoerdenSport Zwembaden B.V.) tussen zit.

 

  1. Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
    WoerdenSport Zwembaden B.V. bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij bewaren persoonsgegevens in ieder geval gedurende de duur van de overeenkomst. Als je hiermee akkoord gaat, bewaren wij persoonsgegevens gedurende twee jaar na afloop van de overeenkomst. Dit kan gemakkelijk zijn indien een kind bijvoorbeeld een A-diploma heeft behaald en een jaar later aan de cursus voor het B-diploma begint. Het is dan niet nodig persoonsgegevens opnieuw in te voeren. Tot de administratie behorende persoonsgegevens en facturen bewaren wij gedurende de wettelijke bewaartermijn.

 

  1. Delen van persoonsgegevens met derden
    Wij verstrekken jouw persoonsgegevens alleen aan derden als dat nodig is om de overeenkomst met je uit te voeren of als dat nodig is om te voldoen aan wettelijke verplichtingen, zoals de boekhoudplicht of de verplichting om belastingaangifte te doen. Denk hierbij aan de leveranciers van computerprogramma's voor de opslag van klantgegevens, de accountant, derden die in opdracht van ons (advies)werkzaamheden verrichten en de Belastingdienst.

 

7. Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
WoerdenSport Zwembaden B.V. gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. WoerdenSport Zwembaden B.V. gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor meer informatie bij de verschillende websites vermeld onderaan deze Cookieverklaring. Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale mediabedrijven.  Zie hiervoor de Cookieverklaring.

 

  1. Statistisch onderzoek
    WoerdenSport Zwembaden B.V. streeft ernaar om jouw websites en/of applicaties van de hoogste kwaliteit te kunnen leveren. Hiervoor is het noodzakelijk dat WoerdenSport Zwembaden B.V. regelmatig statistisch onderzoek uitvoert zodat zij, waar nodig, aanpassingen in haar websites en/of applicaties kan aanbrengen.

WoerdenSport Zwembaden B.V. kan voor dit statistisch onderzoek gebruik maken van jouw informatie. Alleen speciaal hiervoor aangewezen medewerkers van WoerdenSport Zwembaden B.V. hebben voor dit doel toegang tot jouw Informatie. De resultaten van het onderzoek zijn altijd geaggregeerd. Dat betekent dat de gegevens in het onderzoeksresultaat niet persoonlijk tot jou te herleiden zijn.

  1. Welke rechten heb je?
    Je hebt de volgende rechten ten aanzien van jouw persoonsgegevens:
  • het recht om jouw persoonsgegevens te bekijken en een overzicht daarvan te ontvangen;
  • het recht op wijziging van jouw persoonsgegevens;
  • het recht om ons te verzoeken jouw persoonsgegevens te wissen;
  • het recht om ons te verzoeken bepaalde persoonsgegevens niet te verwerken;
  • het recht op overdracht van jouw persoonsgegevens aan een derde: als je bijvoorbeeld wilt overstappen naar een andere zwemschool, dan kun je ons vragen jouw gegevens aan de nieuwe zwemschool te verstrekken;
  • het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door ons.

 

Je kunt een verzoek om gebruik te maken van bovengenoemde rechten sturen naar communicatie@woerdensport.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. WoerdenSport Zwembaden B.V. wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

  1. Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
    WoerdenSport Zwembaden B.V. neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met ons op via communicatie@woerdensport.nl. WoerdenSport Zwembaden B.V. heeft de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:
  • Toepassing beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
  • Toepassing TLS (voorheen SSL): wij versturen jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.
  • Toepassing DNSSEC, een extra beveiliging (aanvullend op DNS) voor het omzetten van een domeinnaam (#company_website) naar het hieraan gekoppelde IP-adres (servernaam): het wordt voorzien van een digitale handtekening. U kunt die handtekening automatisch laten controleren. Op die manier voorkomen wij dat u omgeleid wordt naar een vals IP-adres.

 

  1. Wijziging privacyverklaring

WoerdenSport Zwembaden B.V. heeft het recht de inhoud van deze privacyverklaring op ieder gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen. Een recent exemplaar staat op de website www.woerdensport.nl.


Cookieverklaring

 

  1. Wat is een cookie?
    Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

 

  1. Welke cookies hanteert WoerdenSport Zwembaden B.V. en voor welk doel?

    Gebruik van noodzakelijke cookies

    Met behulp van een noodzakelijke cookie kunnen wij jou herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Noodzakelijke cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser.


Gebruik van sessie cookies
Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.


Tracking cookies van onszelf
Met jouw toestemming plaatsen wij een cookie op jouw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra je een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat je naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.


Tracking cookies van onze adverteerders
Met jouw toestemming plaatsen onze adverteerders “tracking cookies” op jouw apparatuur. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina’s je bezoekt uit hun netwerk, om zo een profiel op te bouwen van jouw online surfgedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van jouw bezoek aan andere websites uit hun netwerk krijgen. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij ons bekend, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.


Google Analytics
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt, wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Je IP-adres wordt standaard niet meegegeven. Geef je toestemming voor het gebruiken van je IP-adres dan wordt je websitebezoek geregistreerd tot op woonplaats-niveau. De verzamelde informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Volgens Google is om die reden sprake van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens. Op 16 juli 2020 heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie het EU-VS Privacy Shield echter ongeldig verklaard, omdat de Verenigde Staten niet het door de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) vereiste beschermingsniveau voor persoonsgegevens biedt. Reden hiervoor is onder meer (a) dat Amerikaanse overheidsdiensten (zoals inlichtingendiensten) toegang kunnen krijgen tot deze persoonsgegevens als dat naar hun oordeel nodig is om de binnenlandse veiligheid te waarborgen en (b) dat Europeanen geen doeltreffende toegang hebben tot de rechter als hun persoonsgegevens door Amerikaanse overheidsinstanties worden verzameld en ingezien. Op dit moment wordt gezocht naar een oplossing van dit probleem. De European Data Protection Board zal op termijn met meer informatie komen over maatregelen die kunnen worden getroffen om persoonsgegevens te beschermen. Daarnaast vinden op dit moment onderhandelingen plaats tussen de Europese Commissie en de Verenigde Staten over een verbetering van het EU-VS Privacy Shield.

Social plug ins
Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook, Twitter of andere social media platvormen zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook, Twitter en andere social media platformen (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met je (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Volgens bovengenoemde organisaties is er om die reden sprake van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens. Op 16 juli 2020 heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie het EU-VS Privacy Shield echter ongeldig verklaard, omdat de Verenigde Staten niet het door de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) vereiste beschermingsniveau voor persoonsgegevens biedt. Welke consequenties dit heeft voor de verwerking van uw persoonsgegevens kunt u lezen in de bovengenoemde paragraaf "Google Analytics".

Geplaatste cookies
Vanuit de website worden de volgende cookies geplaatst:

Cookienaam

Bron

Functie

Expiratie

_ga

Google

Registreert een uniek ID dat gebruikt wordt voor het aanmaken van statistische data over hoe de bezoeker de website gebruikt

2 jaar

_gid

Google

Registratie hoe bezoekers de website gebruiken

sessie

collect

Google

Gebruikt om gegevens naar Google Analytics te verzenden over het apparaat en het gedrag van de bezoeker. Traceert de bezoeker op verschillende apparaten en marketingkanalen.

sessie

NID

Google

Een unieke ID die gebruikt wordt om uw voorkeuren en andere informatie te onthouden, maar ook om eerdere interacties in de browser met de advertenties of zoekresultaten van een adverteerder en uw bezoeken aan de website van een adverteerder te onthouden.

6 maanden

IDE

Doubleclick.net

Gebruikt door Google Double Click om de acties van de website te registreren en te rapporteren na het bekijken of klikken van de advertenties van de adverteerder met het doel de effectiviteit van een advertentie te meten en om gerichte advertenties aan de gebruiker te presenteren.

1 jaar

test_cookie

Google

Gebruikt door Google DoubleClick om te controleren of de browser van de gebruiker cookies ondersteunt

sessie

pagead/1p-user-list/#

Google

Niet geclassificeerd

sessie

_fbp

Website

Tbv adverteren van derde partijen

3 maanden

fr

Facebook

Tbv tonen van advertenties

3 maanden

tr

Facebook

Volgen bezoek vanuit Facebook

sessie

AA003

Facebook

Verzamelt informatie over bezoekersgedrag op meerdere websites. Deze informatie wordt gebruikt om de relevantie van advertenties op de website te optimaliseren.

3 maanden

ATN

Facebook

Richt advertenties op basis van gedragsprofilering en geografische locatie.

2 jaar

 

  1. Recht op inzage en correctie of verwijdering van jouw gegevens
    Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens. Zie hiervoor ons Privacy Statement. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terugvinden in de instellingen van je browser.

 

  1. In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan
    Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies in je browser kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

Je kunt eenvoudig de cookievoorkeuren aanpassen waarvoor je bij je eerste bezoek aan de website hebt gekozen.

 

  1. Verwijderen van tracking cookies geplaatst door derden
    Sommige tracking cookies worden geplaatst door derden die onder meer via onze website advertenties aan je vertonen. Deze cookies kan je centraal verwijderen via Your Online Choices (website: zie bij Meer informatie over cookies) zodat ze niet bij een website van een derde teruggeplaatst worden.


MEER INFORMATIE OVER COOKIES?

Op de volgende websites kan je meer informatie over cookies vinden:

ICTRecht: Achtergrond Cookiewet
Consumentenbond: Wat zijn cookies?
Consumentenbond: Waarvoor dienen cookies?
Consumentenbond: Cookies verwijderen
Consumentenbond: Cookies uitschakelen
Your Online Choices: A guide to online behavioural advertising

 

Vragen?
Mocht je nog vragen hebben over deze Privacy- & Cookieverklaring dan kun je ons een bericht sturen middels het contactformulier.

Laatst gewijzigd op 6 september 2021