Veelgestelde vragen Zwemles ABC

 

Inschrijven

 

Wanneer kan ik mijn kind inschrijven?

Vanaf  3 jaar kun je je kind inschrijven voor zwemles. Je kind wordt na inschrijving op onze wachtlijst geplaatst. Kinderen worden vanaf ongeveer 5 jaar opgeroepen. We roepen je kind op zodra er plek is op de door jouw gekozen dag(en) en tijd(en). Hoe meer dagen en tijden je aangeeft beschikbaar te zijn, hoe sneller je kind kan starten.

Heb ik een account bij WoerdenSport nodig om mijn kind in te schrijven?

Voor het inschrijven van je kind heb je een account van WoerdenSport nodig. In je account van WoerdenSport vind je straks alle gegevens over je inschrijving. Je kunt hier eventueel ook je gegevens zelf in aanpassen. Je kunt je account hier aanmaken. 

Hoe lang duurt het voordat mijn kind het A-diploma behaalt?

Bij de Zwemles ABC geven we als gemiddelde tijdsduur anderhalf jaar met één keer per week een uur zwemles om het A-diploma te halen. Sommige kinderen halen binnen het jaar het A-diploma maar sommigen doen er langer over. Dat verschilt per kind.

Om in korter tijdsbestek het A- en B-diploma te halen bieden we je vele mogelijkheden. Je kind kan bijvoorbeeld Turbo-A zwemles volgen. Je kunt ook tweemaal per week zwemles volgen of zelf oefenen bij het OefenZwemmen.

Wat zijn de lesdagen en -tijden?

Kijk hier wanneer je voor zwemles terecht kunt in onze zwembaden. 

Wat is het voordeel van de verschillende doorstroom methoden in zwembad Batenstein en zwembad H2O?

Voor ieder kind is een zwemles en daarom bieden we variatie in de type zwemles. Het voordeel van de doorstroming op niveau in zwembad Batenstein is dat als je kind een snelle zwemmer is, je kind niet op de rest van de groep hoeft te wachten en snel kan doorstromen naar het volgende niveau. Het voordeel van zwemmen in dezelfde groep is dat het voor sommige kinderen fijn is om tijdens de zwemles dezelfde kinderen en zweminstructeur te zien. Het heeft dus beide voordelen, het hangt er vanaf wat jij en jouw kind het prettigst vinden.

Lastig kiezen?

Twijfel je over welke zwemles voor je kind het meest geschikt is? Kijk op onze vergelijkingspagina voor een overzicht van de verschillen tussen Zwemles-ABC en Turbo-A zwemles.

 

Starten met zwemles

 

Hoe gaat de eerste zwemles?

Voor ieder kind is de 1e zwemles altijd even spannend. Hier hebben wij alle begrip voor. Je kunt voorafgaand aan de eerste zwemles samen met je kind het filmpje bekijken met Dukkie die naar zwemles gaat in zwembad Batenstein of het filmpje van Dukkie die naar zwemles gaat in zwembad H2O. Ook hebben we alle praktische zaken voor de zwemles op een rijtje gezet.

Mag er worden meegezwommen tijdens de eerste zwemles?

Als je kind instroomt in een groep, dan mag je tijdens de eerste zwemles meekijken in het zwembad. Start er een volledige nieuwe groep, dan mogen ouders meezwemmen. Als je kind kan starten, word je er tijdig van op de hoogte gebracht of je mag meezwemmen.

Waar moet ik rekening mee houden als mijn kind gaat zwemmen?

Kinderen zwemmen tijdens het afzwemmen af met kleding. Tijdens de zwemlessen wordt al regelmatig met deze kleding geoefend, dus hou daar alvast rekening mee. Het gaat om kleding die kinderen tijdens het buitenspelen dragen (dus bijvoorbeeld geen thermokleding of pyama's). 

Diploma A

 • badkleding
 • shirt of blouse met lange mouw
 • lange broek (niet nauwsluitend)
 • schoenen

Diploma B

 • badkleding
 • shirt of blouse met lange mouwen
 • lange broek (niet nauwsluitend)
 • schoenen

Diploma C

 • badkleding
 • shirt of blouse met lange mouwen
 • lange broek
 • schoenen
 • regen- en/of windjack

 

Mijn kind zit op Zwemles-ABC

 

Hoe kan ik contact opnemen met de instructeur?

Volgt je kind zwemles en heb je een vraag voor de instructeur? Tijdens de kijklessen is er altijd mogelijkheid om vragen te stellen. Als je op een ander moment een vraag hebt, kun je deze per email stellen via instructie.bsb@woerdensport.nl (zwembad Batenstein) en instructie.h2o@woerdensport.nl (zwembad H2O). Je vraag wordt zo snel mogelijk beantwoord. Als je het prettig vindt, kan er ook een belafspraak worden gemaakt.

Wat zijn de huidige regels omtrent Corona?

Bekijk hier de geldende Corona richtlijnen.

Kan ik in de zwemzaal meekijken?

Er zijn momenten waarop ouders in de zwemzaal mogen meekijken met hun kind. Als er een kijkles is, ontvang je van ons een bericht. 

Is er zwemles tijdens de vakanties?

Tijdens de zomer- en kerstvakantie worden geen zwemlessen gegeven. Gedurende alle andere vakanties gaan de zwemlessen gewoon door!

Wanneer vindt het diplomazwemmen plaats?

Om de 4 weken wordt afgezwommen in de zwembaden. Als jouw kind mag afzwemmen, ontvang je van ons een bericht. 

Kan ik zelf oefenen met mijn kind?

We hebben speciale oefenuurtjes, waarbij je met je kind kan oefenen. Kijk hier voor meer informatie over OefenZwemmen.

Welke zwemdiploma’s worden aangeraden?

Een kind is zwemveilig als het diploma A, B en C heeft behaald. Na het behalen van je A-diploma kan je vaak direct starten met het B-diploma en opvolgend het C-diploma. Kijk hier voor meer informatie.