Je kindje voorbereiden op zwemles

08-02-2023

Hoe bereidt je je kindje voor op de eerste zwemles? Wij hebben enkele tips hoe je dit het beste kunt doen! Lees dit artikel verder om er achter te komen wat wij zelf aanbieden om jouw en je kindje daarbij te helpen.

 
Komt de eerste zwemles eraan? Dit kan best een beetje spannend zijn. Het is dan ook goed om samen met je kindje alvast een beetje te wennen aan de omgeving en het zwembad. Naast dat het voor je kind, maar ook voor jezelf, een rustgevend gevoel geeft als jouw kind niet te gespannen is, kunnen sommige tips ook echt bevorderend helpen bij de zwemles.
 
Daarom delen we ook graag enkele tips die daarbij kunnen helpen:

UkkieZwemmen

is jouw kindje tussen de 6 weken en 4 jaar, kom dan naar UkkieZwemmen in Batenstein. Tijdens het UkkieZwemmen leert jouw kindje op spelenderwijs te wennen aan het water. 
 
UkkieZwemmen is de leukste activiteit in het water! UkkieZwemmen is speciaal voor baby’s, peuters en natuurlijk de ouders of opa’s en oma’s. Stap voor stap worden de baby's en peuters door oefeningen en spelletjes vertrouwd gemaakt met water. Bij UkkieZwemmen ga je zingen, water druppelen op het hoofdje van je baby en leert je baby ontspannen drijven en trappelen met de voetjes. Je baby kan zich in het water heerlijk bewegen en dat is goed voor de fysieke ontwikkeling.
Klik op onderstaande button voor meer informatie over UkkieZwemmen: 
 
 

RecreatieZwemmen

Door samen met je kindje te komen RecreatieZwemmen, went je kindje alvast aan de omgeving en aan het water. Je kunt je kindje vanaf 3,5 jaar inschrijven voor zwemles. Zodra je kindje ingeschreven staat kan hij/zij gratis komen RecreatieZwemmen in de weekenden in Batenstein. Ouders/begeleiders betalen het normale tarief. 
 
Klik op onderstaande button voor meer informatie over RecreatieZwemmen: 
 
 

FamilieZwemmen 

Ook FamilieZwemmen kan bijdrage aan de voorbereiding voor de eerste zwemles. Bij FamilieZwemmen is zwembad Batenstein (recreatiebad) uitsluitend geopend voor gezinnen (ouders met kinderen). Ook opa’s en oma’s mogen met kleinkinderen komen zwemmen. 

Als je kind ingeschreven staat voor zwemles, heeft je kind gratis toegang tot Familiezwemmen. Ouders/begeleiders betalen het reguliere tarief.

Klik voor meer informatie over FamilieZwemmen op onderstaande button: 

FamilieZwemmen

Lees samen over het zwemmen 

Wij bieden een speciaal boekje over zwemmen aan. Dit boekje gaat over onze mascotte Dukkie die gaat leren zwemmen. Tijdig samen lezen uit dit boekje kan het kindje voorbereiden op de eerste zwemles.
Dit (voorlees)boekje geeft met unieke illustraties weer wat je moet leren om je zwemdiploma te halen. De tekstjes zijn eenvoudig, goed voor beginnende lezertjes en speelt in op de emotie die jonge kinderen tijdens de zwemles ervaren. 
 
Klik voor meer informatie over het Dukkie boekje op onderstaande button of vraag ernaar bij de recepties van de zwembaden. Daar kunt u een inkijkexemplaar bekijken. 
 
 

Wat verder nog kan helpen

Kom eens wat drinken in onze horecagelenheden Eten & Drinken H2O en Batenstein. Bij beide locaties zijn er grote ramen waardoor het zwembad zichtbaar is. Kom gezellig na schooltijd en zie hoe een zwemles eraan toe gaat. 
 
Ook hebben wij in elke locatie een smoelenbord hangen. Op dit smoelenbord zijn bijna alle gezichten van onze medewerkers duidelijk zichtbaar. Zo kunnen kinderen wennen aan de zweminstructeur die zij gaan krijgen. 
 
En kom samen met je kleintje ook eens naar leuke evenementen of lekker spelen in BatensteinBuiten. Zo leert jouw kindje de medewerkers en omgeving kennen. Kijk voor alle evenementen die gepland staan altijd even in de agenda via onderstaande button: 
 
 
En bekijk ook de video's op YouTube over Dukkies eerste zwemles: 
 
Dukkies eerste zwemles in H2O
Dukkies eerste zwemles in Batenstein