Leerlingvolgsysteem

Bij het Zwem-ABC werken we met een online leerlingvolgsysteem van Dukkie. Je kunt dan samen met je kind de vooruitgang bekijken. Dit is niet alleen motiverend, maar ook heel leuk voor kinderen! De zweminstructeur vult het leerlingvolgsysteem regelmatig in. Thuis kun je dan goed meekijken met de vorderingen van je kind. De ene keer zul je sneller voortuigang zien dan de andere keer. Het kan ook voorkomen dat je een tijdje geen verandering ziet, je kind heeft dan wellicht iets meer tijd nodig met een bepaalde oefening. Tijdens de lessen worden er meerdere oefeningen gedaan, waarvan de voortgang dan wellicht nog niet zichtbaar is in het leerlingvolgsysteem. Je kind staat dus niet stil, maar elk kind heeft bij een bepaalde oefening soms net meer tijd nodig dan het andere kind.

Belangrijke informatie

Het leerlingvolgsysteem is een online omgeving waar je de voortgang van de zwemlessen van je kindje kunt volgen. 
Na iedere les bekijkt de zweminstructeur de voortgang van ieder individueel kind in. Heeft het kind groei door gemaakt dan zal dit zichtbaar zijn in het leerlingvolgsysteem. 

De zweminstructeur vult het leerlingvolgsysteem regelmatig in. Thuis kun je dan goed meekijken met de vorderingen van je kind. De ene keer zul je sneller voortuigang zien dan de andere keer. Het kan ook voorkomen dat je een tijdje geen verandering ziet, je kind heeft dan wellicht iets meer tijd nodig met een bepaalde oefening. Tijdens de lessen worden er meerdere oefeningen gedaan, waarvan de voortgang dan wellicht nog niet zichtbaar is in het leerlingvolgsysteem. Je kind staat dus niet stil, maar elk kind heeft bij een bepaalde oefening soms net meer tijd nodig dan het andere kind.

Je kunt het LVS (leerlingvolgsysteem) vinden in het 'Mijn WoerdenSport' account. 
Door in te loggen in je eigen account kun je in het menu op leerlingvolgsysteem klikken. 
In het systeem kun je op de juiste cursist klikken en daar vindt je verschillende informatie over de zwemles van jouw kind. 

In het LVS zie je eerst een kort overzicht met informatie over de zwemlessen. 
Je ziet: 

 • De naam van de cursist
 • Balk voortgang: een blauwe balk betekent dat bepaalde vaardigheden nog aangeleerd moeten worden een groene balk betekent dat de voortgang van een bepaald traject (bijna) afgerond is. 
 • Locatie zwembad
 • Naam instructeur
 • Geplande volgende zwemles
 • Laatste aanwezige zwemles

Druk je vervolgens rechtsbovenin op 'bekijken' dan krijg je een uitgebreider overzicht van alle vaardigheden. 
Een rode balk betekent: dit zijn wij aan het oefenen. 
Een blauwe balk betekent: dit gaat al lekker.
Een groene balk betekent: dit kan ik zonder na te denken.  

Het kan zijn dat er enige tijd geen verandering in het LVS zichtbaar is. Dan heeft jouw kindje soms iets meer tijd nodig om het een en ander te oefenen. Dit is heel normaal. Mocht je hier toch nog vragen over hebben dan kun je contact opnemen met de zweminstructeur of naar het OefenZwemmen in het weekend komen. 

Aan het LVS zit ook een beloningssysteem voor het kind gekoppeld. 

Rechts bovenin (voor desktop) of onderaan de pagina (voor mobile) zie je nog wat extra informatie over jouw kind en de aantal lessen dat hij/zij aanwezig is geweest. Onder dit overzicht kan de zweminstructeur berichten voor jou achterlaten. 

Aan het leerlingvolgsysteem zit ons beloningssysteem gekoppeld. Tijdens de eerste les ontvangt uw
kind een poster van onze mascotte Dukkie. Als uw kind op bepaalde punten een ‘ik kan dit zonder
na te denken’ heeft gescoord, wordt hij of zij beloond met een sticker die op de poster kan worden
geplakt. Voor het A-diploma krijgen de kinderen een poster waar zeven stickers op komen, voor het
B-diploma drie stickers en voor het C-diploma drie stickers. Naast deze stickers hebben we nog
extra motivatie-stickers, deze worden tussentijds door de zwemonderwijzer uitgedeeld en horen
niet op een rondje op de poster maar kunnen elders geplakt worden.

Je kunt je kind ook in het Leerlingvolgsysteem afmelden. Een telefoontje naar het zwembad is dan niet langer noodzakelijk. Ook ziet de zweminstructreur dan direct dat jouw kind afwezig is, dat is wel net zo fijn. 

Binnen in het overzicht met alle vaardigheden is er rechts (desktop) of onderaan de pagina (voor mobile) de mogelijkheid om onder acties de afwezigheid van jouw kind aan te geven. Bij het versturen wordt direct duidelijk dat jouw kind de zwemles niet zal bijwonen. 

Wij zijn ons ervan bewust dat het contact met de zweminstructeur vaak maar heel kort is. Daarom is het heel logisch dat je af en toe met jouw vragen bij de instructeur terecht wilt. Contact opnemen met de zweminstructeur kan op verschillende manieren: 

1. Geef bij de receptie aan dat je een contact moment wilt met de zweminstructeur. De receptiemedewerker zal dan een belverzoek bij de instructeur indienen. Zodra de instructeur de mogelijkheid heeft zal deze jou dan bellen. 

2. Stuur een e-mail naar een van onderstaande e-mailadressen met de vraag voor een contactverzoek met de zwemisntructeur van jouw kindje
Zwembad Batenstein: instructie.bsb@woerdensport.nl
Zwembad H2O: instructie.h2o@woerdensport.nl

3. Krijg je na het proberen van bovenstaande opties geen reactie, stuur dan de e-mail van punt 2 naar communicatie@woerdensport.nl 

 

Inschrijven?

Bekijk onderstaand het stappenplan die je kan volgen om je in te schrijven voor zwemles bij Woerdensport, in het proces maak je een keuze voor wachtlijst en locatie. 

 1. Klik op 'Inloggen', rechtsboven op de pagina
 2. Ben je nieuw? Kies dan voor 'registreer'
 3. Klik op 'mijn gegevens' en controleer gezinsleden. Voeg gezinsleden toe via 'Gezin beheren' en schrijf bij belangrijke opmerking van het gezinslid de voorkeursdagen, tijden en/of dat je bij beide zwembaden op de wachtlijst wilt. Let op: de keuze voor de wachtlijst moet nog steeds gemaakt worden, wij zullen bij belangrijke opmerkingen zien dat je voor beide locaties op de wachtlijst wilt inschrijven.
 4. Klik op 'mijn cursussen'
 5. Kies voor 'inschrijven voor cursus'
 6. Kies bij Accommodatie de accommodatie naar keuze dus of Batenstein of H2O
 7. Kies bij 'Wachtlijst of groep' voor de juiste groep

+ Wachtlijst-A-Batenstein
+ Wachtlijst-A-H2O
+ Wachtlijst-speciaal-Batenstein
+ Wachtlijst- speciaal -H2O

 1. Inschrijfkosten betalen – klik bij jouw kind op “openstaande kosten betalen” en reken vervolgens de kosten af die in de winkelwagen staan

Inschrijven? Klik hier.