Zwemles voor kinderen

Bij de zwembaden Batenstein en H2O kun je kiezen uit verschillende soorten zwemlessen. Zo kun je kiezen uit Zwemles ABC of  Turbo-A zwemles. Om goed zwemonderwijs te kunnen garanderen en waarborgen zijn wij in het bezit van de Licentie Nationale Zwemdiploma's.  Inschrijven op de wachtlijst kan al vanaf 3,5 jaar. De zwemlessen starten voor kinderen vanaf circa 5+ jaar.         

 
Direct inschrijven!

 

Voor ieder kind een zwemles

Ieder kind is anders en daarom kun je bij ons kiezen uit verschillende zwemlessen. Je kunt kiezen uit Zwemles ABC of Zwemles Speciaal. Naast deze groepslessen, kun je ook kiezen voor Zwemles Privé

 

Zwemles met Dukkie en het leerlingvolgsysteem. 

Bij alle zwemlessen werken we met een lesmethode die kinderen op een speelse manier leidt naar het zwemdiploma. Je kind krijgt bij de eerste zwemles een poster van Dukkie. Bij elk stapje ontvangt je kind een leuke sticker en daarmee wordt de poster voor het A-, B- en C-diploma compleet. Ouders kunnen via het leerlingvolgsysteem online meekijken met de vorderingen van hun kind. Dit is niet alleen leuk, maar werkt stimulerend voor de kinderen!

 

Wanneer inschrijven?

Vanaf 3,5 jaar kun je je kind inschrijven voor zwemles.  Je kind wordt na inschrijving op onze wachtlijst geplaatst. Bij Zwemles ABC starten we vanaf ongeveer 5+ jaar met de zwemles, je kind kan dus vanaf die leeftijd opgeroepen worden. Ook bij de Turbo-A zwemles kunnen kinderen starten als ze minimaal 5 jaar zijn. We roepen je kind op zodra er plek is op de door jouw gekozen dag(en) en tijd(en). Hoe meer dagen en tijden je aangeeft beschikbaar te zijn, hoe sneller je kind kan starten.

Let op: inschrijven vóór de leeftijd van 3,5 jaar is niet mogelijk. 

Gratis zwemmen na inschrijving

Na inschrijving ligt de zwempas van je kind na vijf werkdagen klaar bij de receptie van het zwembad. Met deze zwempas kan je kind in het BatensteinBad in Woerden gratis komen RecreatieZwemmen en FamilieZwemmen op zaterdag en zondag. Let op: het OefenZwemmen is niet gratis. 

OefenZwemmen

Om sneller te kunnen afzwemmen of om onderdelen te oefenen waar je kind wat moeite mee heeft, kun je ook zelf tijdens de oefenzwemuurtjes komen oefenen met je kind.  Tijdens het oefenzwemuurtje mag zonder zwemvleugels worden geoefend. Het zwemwater is speciaal voor zwemleskinderen van WoerdenSport gereserveerd en er is een instructeur aanwezig die al je vragen kan beantwoorden, tips geeft en je kan helpen bij de technieken.

Wij leiden op voor Nationale zwemdiploma’s

WoerdenSport vindt goed zwemonderwijs heel belangrijk. We zijn in het bezit van een Licentie Nationale Zwemdiploma's van de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid). Dat betekent dat we voldoen aan alle kwaliteitscriteria waar we jaarlijks op worden getoetst. Een van de criteria is dat onze zweminstructeurs  gekwalificeerd zijn en beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag.

Waarom zwemles bij WoerdenSport
  • Speelse manier van lesgeven
  • Verschillende zwemlessen, dus altijd een zwemles die bij jouw kind past
  • Online leerling volg systeem met onze mascotte Dukkie
  • Na inschrijving gratis toegang voor je kind bij familiezwemmen en recreatiezwemmen op zaterdag en zondag
  • Mogelijkheid om zelf te oefenen met zwemles tijdens het OefenZwemmen tegen een gereduceerd tarief. 
  • We werken met gediplomeerde en gekwalificeerde instructeurs in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag en een NRZ Licentie. 
  • We starten de zwemlessen met 5+ jaar oud. Hierdoor is het kind (vaak) motorisch sterker. 

 

Inschrijven voor zwemles

Je kunt je kind inschrijven voor zwemles via een account van WoerdenSport. Maak eerst een eigen account aan via onze website. Meld vervolgens je kind aan als nieuwe leerling bij 'Mijn cursussen'. Als je deze stappen hebt doorlopen, kun je je kind inschrijven voor zwemles en direct de inschrijfkosten (€ 34,45 exclusief zwempas) voldoen. Let op, de inschrijving is pas voltooid als je de inschrijfkosten hebt voldaan! De zwempas (à € 7,80) kun je bij de receptie van het zwembad kopen. Het inschrijfgeld en de paskosten worden niet geretourneerd.

Direct een account aanmaken en mijn kind inschrijven voor zwemles

-