Alles over ons

WoerdenSport exploiteert sinds 2015 de twee leukste zwembaden in het Groene Hart: zwembad Batenstein in Woerden en Recreatiecentrum H2O in Harmelen. Beide zwembaden beschikken ook over een sfeervolle eetgelegenheid, genaamd Eten & Drinken. Bij Batenstein bieden we daarnaast een gratis toegankelijk speelterrein aan: BatensteinBuiten.

Stichting WoerdenSport

In 2015 stopte de voormalige (grote) exploitant met het beheer van de twee zwembaden in Woerden en Harmelen. Daardoor dreigde een van beide zwembaden gesloten te worden. Om dat te voorkomen, is er in 2015 door vrijwilligers uit Woerden een bestuur gevormd: Stichting WoerdenSport. Vanaf dat moment was WoerdenSport Zwembaden een feit. Dankzij de vrijwillige inzet van het bestuur van de Stichting WoerdenSport én de geweldige teams van medewerkers van de beide zwembaden, is het gelukt om beide zwembaden te behouden en te transformeren naar twee goed bezochte locaties.

Wat hebben we de afgelopen jaren bereikt?

Met veel inzet en passie is er de afgelopen jaren gewerkt om van beide zwembaden prettige locaties te maken met een goede kwaliteit van zwemlessen en een vernieuwend aanbod aan aqualessen. Alle afdelingen zijn de afgelopen jaren kritisch bekeken en er zijn veel veranderingen doorgevoerd. Zo is het aanbod van zwemmogelijkheden uitgebreid, is veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de zwemlessen en hebben de beide eetgelegenheden een nieuwe en prettige uitstraling gekregen. De servicegerichtheid is verhoogd en communicatie naar de klanten is verbeterd. Ook is in 2016 bij het Batensteinbad een uniek buitenterrein gerealiseerd met een spraypark, midgetgolfbaan en veel klim- en klautermogelijkheden voor de jongste kinderen. Voor de tieners is – naast een tafeltennis tafel – een uitdagend sportplein aangelegd, waarop onder andere freerun kan worden beoefend. In de zomer van 2019 hebben de zalen in H2O een moderne en aansprekende make-over gekregen.

Om een inzicht te geven:

  • Ruim 66.500 recreatieve bezoekers in onze zwembaden per jaar
  • Ruim 35.000 bezoekers in BatensteinBuiten per seizoen
  • Ruim 19.000 deelnemers aan onze aqualessen per jaar
  • Bijna 2000 kinderen op zwemles per week
  • Bijna 1300 uitgereikte zwemdiploma’s per jaar
  • Leuke en innovatieve aqualessen, waaronder ZeemeerminZwemmen en AquaBootcamp
  • Meer dan 50 collega’s verspreid over de beide zwembaden

We zijn heel trots op wat we de afgelopen jaren hebben bereikt! En we gaan de komende jaren vol passie door. We zien nog altijd zaken die we kunnen verbeteren en daar zetten we ons iedere dag weer met veel plezier voor in.

Missie

We vinden het belangrijk om onze gasten op een prettige manier recreatief en sportief te laten bewegen en ontspannen in onze beide zwembaden en op het buitenterrein. Ook in onze eetgelegenheden is het ontspannen kunnen vertoeven een belangrijk speerpunt. We hebben, binnen gezonde financiële kaders, de maatschappelijke taak zorg te dragen voor de zwemvaardigheid van de inwoners van onze gemeente. Daarom vinden we een hoge kwaliteit van onze zwemlessen ook van groot belang.

Onze missie: Jong en oud recreatief en sportief laten bewegen, ontspannen en leren zwemmen.