Wij bieden kinderen met een verstandelijke, auditieve, visuele of lichamelijke beperking de mogelijkheid om te zwemmen. In veel gevallen kunnen kinderen met een beperking de reguliere zwemlessen volgen.

Als dat niet het geval is, kunnen ze leren zwemmen in een kleiner groepje, waardoor veel individuele aandacht mogelijk is en iedereen zijn eigen tempo kan aanhouden. Ook zijn er privélessen mogelijk.

Het doel is de kinderen vertrouwd te maken met water, hen te leren overleven als ze in het water raken en indien mogelijk de zwemslagen aan te leren evenals alle overige eisen om het officiële NRZ-diploma te behalen.

Bij kinderen die door hun beperking niet aan alle eisen van het officiële diploma kunnen voldoen, werken we toe naar een certificaat dat geheel is afgestemd op alle onderdelen die binnen het vermogen van het kind liggen.

Bij de zwemles voor kinderen met een beperking zwemmen ouders tijdens alle zwemlessen mee met het kind. Dit doen we niet alleen vanwege de veiligheid, maar ook om kinderen sneller voortgang te laten boeken. Daarnaast is het voor kinderen met een beperking vaak erg fijn om hun ouder(s)/verzorger(s) bij zich in het zwembad te hebben.

Heb je nog vragen over Zwemles Speciaal? Stuur voor zwembad Batenstein een email met jouw vraag naar instructie.bsb@woerdensport.nl en zwembad H2O een email naar instructie.h2o@woerdensport.nl.

 

Inschrijven voor zwemles

Je kunt je kind inschrijven voor zwemles via een account van WoerdenSport. Maak eerst een account aan via onze website. Als je een account hebt aangemaakt, kun je in je account je kind inschrijven voor zwemles en direct de inschrijfkosten (€ 35,90 inclusief zwempas) voldoen.

Direct een account aanmaken en inschrijven voor zwemles

 

 

 

Zwemles Speciaal

Wanneer kan ik voor Zwemles Speciaal terecht?

Volledige rooster bekijken