De WoerdenSport Specials - Geannuleerd

De WoerdenSport Specials gaat niet door!

Nadat in maart 2020 de WoerdenSport Specials niet kon doorgaan vanwege corona (wettelijk) beperkende maatregelen, moet helaas de op 24 september 2022 geplande WoerdenSport Specials in het Batensteinbad ook worden gecanceld. Het aantal aangemelde deelnemers blijft ver achter bij de verwachtingen die de organisatie zich had gesteld, waardoor zowel financieel als organisatorisch een verantwoorde organisatie niet mogelijk is.

Met de organisatie van de WoerdenSport Specials wil WoerdenSport mensen met een beperking in een veilige en laagdrempelige omgeving kennis laten maken met een variëteit aan aangepaste sport- en spelmogelijkheden, zowel in het water als buiten het water. Mensen met een beperking willen net als andere burgers zoveel mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij. WoerdenSport Specials wil daaraan bijdragen.

Dit initiatief werd ondersteund door de gemeente Woerden en een aantal sponsors en subsidiegevers. WoerdenSport gaat onderzoeken of WoerdenSport Specials op de een of andere wijze in de toekomst toch kan worden georganiseerd.

Wij danken alle sponsors en partijen die aan dit evenement wilden meewerken, met in het bijzonder:

Sera Business Design, Team Sportservice provincie Utrecht, Studio Campo, Beercoo Schoonmaakgroep, Uniek Sporten, Stichting het gehandicapte kind, Dirk Kuyt Foundation, Gemeente Woerden, Sint Franciscus stichting, Slagerij Verweij Harmelen.

___________________________________________________________________________________________________________________

WoerdenSport en Team Sportservice provincie Utrecht slaan de handen ineen en organiseren samen WoerdenSport Specials! De WoerdenSport Specials wordt georganiseerd op zaterdag 24 september 2022, tijdens de Nationale Sportweek.

Het evenement

WoerdenSport Specials is een evenement voor mensen met een lichamelijke en/of (licht) verstandelijke beperking, óf voor mensen die om welke reden dan ook niet mee kunnen komen met het reguliere sportaanbod. Het evenement vindt plaats op zaterdag 24 september 2022 van 09:30 - 15.00 uur. Aanmelden kan vanaf 09.30 uur. Het programma zal om 10.00 uur starten.

Tijdens de Specials zullen zwembad Batenstein in Woerden en BatensteinBuiten geheel en exclusief ter beschikking staan voor de deelnemers van het evenement.

Wanneer: 24 september 2022

Aanvang: 10.00

Tijdsduur evenement: 10.30 – 15.00 uur

Waar: Zwembad Batenstein in Woerden (van Helvoortlaan 40)

 

Het programma

Tijdens de WoerdenSport Specials zullen er vele activiteiten georganiseerd worden. Deze activiteiten zullen zowel binnen als buiten plaats vinden.

10.00 – 12.30 uur: In de zwembaden zullen er wateractiviteiten zijn. Denk hierbij aan onder andere AquaJoggen, WaterBasketbal, WaterVolleybal, BandenRace, WaterLingo, FiftyFit, etc.

13.45 – 15.00 uur: Er is mogelijkheid tot RecreatieZwemmen met gebruik van de glijbaan, een stoomcabine en een jacuzzi. 

13.45 – 15.00 uur: BatensteinBuiten biedt buiten activiteiten. Naast het gebruik van de tokkelbaan, midgetgolf, tafeltennis, schaakbord, speeltuin, zullen er ook speciale clinics zijn, voorbeelden hiervan zijn:

 • Freerun clinic van Pepe Pont (Fast Forward Sport)
 • Rolstoelcircuit
 • Kickboks clinic (Fit&More)
 • Thijs van den End zal ‘tips en tricks’ voor sneller zwemmen geven.

Eén van de clinics zal gegeven worden door Thijs van den End. Thijs heeft op het EK 2018 zilver gewonnen en heeft nu de overstap gemaakt naar het zitvolleybal. Thijs, geboren en getogen Woerdenaar, heeft op twaalfjarige leeftijd een beenamputatie ondergaan. Tijdens zijn revalidatie werd zijn interesse in zwemmen steeds groter. Uiteindelijk heeft hij meegedaan aan verschillende (inter)nationale kampioenschappen. Zijn carrièreswitch naar zitvolleybal heeft zijn liefde voor het zwemmen niet doen verminderen. Lees hier meer over Thijs van den End. 

De kosten voor WoerdenSport Specials bedragen €5,- per deelnemer (inclusief één begeleider).

 

Goed om te weten

We maken van de volgende accommodaties gebruik tijdens de WoerdenSport Specials:

 • Het wedstrijdbad met gedeeltelijk een beweegbare bodem
 • Het recreatiebad (ondiep en warmer water)
 • Het extra verwarmde bad (ondiep en extra verwarmd water)
 • Het buitenterrein (BatensteinBuiten)
 • Eten & Drinken

Zwembad Batenstein beschikt ook over een stilte/rust ruimte, deze kan tijdens de WoerdenSport Specials gebruikt worden. Verder zullen we géén gebruik maken van harde muziek of discolichten.

Zwembad Batenstein beschikt over rolstoelvriendelijke toiletten en douches, ook zijn er extra grote verkleedruimtes aanwezig.

 

Eten & Drinken

In onze horecagelegenheid in Batenstein Eten & Drinken kan er (op eigen kosten) op een ontspannen manier iets te eten en/of drinken genuttigd worden. We hebben een mooie kaart met lunches!

 

Helaas is inschrijven niet meer mogelijk, wel kun je ontact met ons opnemen via specials@woerdensport.nl indien je graag informatie ontvangt zodra er een eventuele nieuwe datum bekend is. 

 

Afspraken

Om het WoerdenSport Specials in goede banen te leiden.

 • Iedere deelnemer tot 16 jaar neemt een begeleider mee (1 op 1). Bij ouderen is de begeleidingsnorm afhankelijk van de beperking.
 • WoerdenSport zorgt voor toezichthouders en helpt waar nodig, maar niet voor persoonlijke begeleiding.
 • Deelnemer/begeleider zorgt voor eigen vervoer.
 • Deelnemers kunnen voor de deur van de accommodatie worden afgezet; de auto dient op de parkeerplaats te worden gezet. Parkeerbegeleiding zal aanwezig zijn.
 • Inschrijving via deze website is noodzakelijk (uiterlijk vóór 19 september 2022); bij latere aanmeldingen (ook via het inschrijfformulier) zal de organisatie beoordelen of deze nog toegelaten kunnen worden.
 • Wij ontvangen u graag in de hal van het zwembad vanaf 09.30 uur ’s ochtends; bij binnenkomst kunt u zich melden bij de aanmeldingskraam. Daar vindt u ook een overzicht van de indeling van de accommodatie en wordt duidelijk waar de activiteiten plaatsvinden. Wilt u ook de bevestigingsemail meenemen?
 • De zwembaden + de speeltoestellen van BatensteinBuiten zijn alleen toegankelijk voor ingeschrevenen; zij krijgen gekleurde polsbandjes bij de aanmeldingskraam in de hal.
 • Personen met epilepsie moeten in het zwembad te herkennen zijn aan felgekleurde badmutsen (deze worden bij de aanmeldingskraam op 24 september uitgedeeld).
 • Het zwemdiploma A is verplicht voor deelnemers die gebruik maken van het wedstrijdbad. Deelnemers zonder zwemdiploma A kunnen alleen gebruik maken van het extra verwarmde bad en/of het recreatiebad als zij in het water begeleid worden door een volwassene met een A-diploma.
 • Het dagprogramma bestaat uit een ‘in het water’(zwemmen) en een ‘op het droge’ (BatensteinBuiten) gedeelte. Houd hiermee rekening in de kledingkeuze. Het is niet toegestaan om met buitenkleding in de zwemzalen aanwezig te zijn (behalve als bezoeker), maar ook niet om met zwemkleding in de horeca te verschijnen.
 • Op 24 september zult u op verschillende plaatsen in het gebouw een gedetailleerd overzicht van alle activiteiten inclusief tijden aantreffen.
 • Deelnemers betalen bij inschrijving € 5,- voor eigen deelname + 1 begeleider; na ontvangst van inschrijving en inschrijvingsgeld ontvangt u een bevestigingsemail.
 • Extra begeleiders zijn - op beperkte schaal - ook mogelijk. Deze Specials dag is in eerste instantie bedoeld voor deelnemers met een beperking; daarom zijn er “slechts” 2 extra begeleiders (naast de gewone begeleider) per deelnemer mogelijk; zij dienen ook bij inschrijving aangemeld te worden vóór 19 september. De kosten voor de gehele dag zijn € 5,-per extra begeleider. Na ontvangst van inschrijving en inschrijvingsgeld wordt een bevestigingsemail gestuurd naar de aanmelder. Ook deze extra begeleiders kunnen zich op 24 september melden bij de aanmeldingskraam in de hal en krijgen na overlegging van de bevestigingsmail een gekleurd polsbandje.
 • De organisatie bepaalt het aantal deelnemers en begeleiders dat toegelaten kan worden in de accommodatie en kan de inschrijving (door blokkering van het inschrijfformulier) eerder sluiten.
 • U zult in de horeca en in BatensteinBuiten vele bordjes tegenkomen, die u vertellen dat eigen meegebrachte drankjes en voedsel hier niet genuttigd mogen worden. Op 24 september maken we hierop een uitzondering! Behalve in de zwembaden (afgezien van een duidelijk aangegeven uitzondering) mag u op deze dag op de gehele locatie uw eigen voedsel nuttigen.
 • Niet-sportende bezoekers zijn welkom in de hal, horeca, BatensteinBuiten en op de tribune in de zwemzaal (blauwe plastic overschoentjes om de zwembadvloeren schoon te houden zijn verplicht en verkrijgbaar in de hal).
 • Met de inschrijvingsgelden en sponsoring proberen we de kosten voor deze dag te dekken; De gemaakte winst zal aan een goed doel geschonken worden.

 

WoerdenSport Specials wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Wanneer kan ik voor WoerdenSport Specials terecht?