Veelgestelde vragen Turbo-A zwemles

 

Inschrijven

 

Wanneer kan ik mijn kind inschrijven?

Vanaf 3 jaar kun je je kind inschrijven voor zwemles. Je kind wordt na inschrijving op onze wachtlijst geplaatst. Kinderen worden vanaf 5 jaar opgeroepen voor Turbo-A zwemles. We roepen je kind op zodra er plek is op de door jouw gekozen dag(en) en tijd(en). Hoe meer dagen en tijden je aangeeft beschikbaar te zijn, hoe sneller je kind kan starten. Let op, je kind moet watervrij zijn om te kunnen starten bij Turbo-A zwemles.

Is je kind al 5 jaar en heb je hem/haar nog niet ingeschreven? Kijk even bij de informatie op onze webpagina. Er wordt 1 of 2 keer per jaar een Turbo-A cursus gestart en vaak kun je vlak voor tijd je kind nog inschrijven! Voor deze lessen geldt ook, vol is vol.

Heb ik een account bij WoerdenSport nodig om mijn kind in te schrijven?

Voor het inschrijven van je kind heb je een account van WoerdenSport nodig. In je account van WoerdenSport vind je alle gegevens over je inschrijving. Je kunt hier eventueel ook je gegevens zelf in aanpassen. Je kunt je account hier aanmaken. 

Wanneer start de Turbo-A zwemles?

De Turbo-A zwemles start start dit jaar alleen in september / oktober (voortraject).

Kinderen die in september of oktober met het voortraject starten kunnen in oktober of november beginnen met de cursus. Deze kinderen kunnen in mei / juni afzwemmen voor het A-diploma. Ook is het mogelijk om direct opvolgend te starten voor het B-diploma. 

Hoe lang duurt het voordat mijn kind het A-diploma behaalt?

Bij de Turbo-A zwemles behaalt je kind in ongeveer 9 maanden (inclusief voortraject) gegarandeerd het A-diploma. Als je kind meer lessen nodig heeft, dan levert dat voor jou geen geen extra kosten op.

Lastig kiezen?

Twijfel je over welke zwemles voor je kind het meest geschikt is? Kijk op onze vergelijkingspagina voor een overzicht van de verschillen tussen Turbo-A zwemles en Zwemles ABC.

 

Starten met zwemles

 

Hoe gaat de eerste zwemles?

Voor ieder kind is de 1e zwemles altijd even spannend. Hier hebben wij alle begrip voor. Je kunt voorafgaand aan de eerste zwemles samen met je kind het filmpje bekijken met Dukkie die naar zwemles gaat in zwembad Batenstein of het filmpje van Dukkie die naar zwemles gaat in zwembad H2O. Ook hebben we alle praktische zaken voor de zwemles op een rijtje gezet.

Mag er worden meegezwommen tijdens de eerste zwemles?

Als je kind bij het voortraject in een nieuwe groep start, dan mag er worden meegezwommen met de eerste zwemles. Wanneer je kunt meezwemmen met de eerste les, hoor je tijdig van de zweminstructeur van je kind.

Waar moet ik rekening mee houden als mijn kind gaat zwemmen?

Kinderen zwemmen tijdens het afzwemmen af met kleding. Tijdens de zwemlessen wordt al regelmatig met deze kleding geoefend, dus houd daar alvast rekening mee. Het gaat om kleding die kinderen tijdens het buitenspelen dragen (dus bijvoorbeeld geen thermokleding of pyama's).

Diploma A

 • badkleding
 • shirt of blouse met lange mouw
 • lange broek (niet nauwsluitend)
 • schoenen

Diploma B

 • badkleding
 • shirt of blouse met lange mouwen
 • lange broek (niet nauwsluitend)
 • schoenen

Diploma C

 • badkleding
 • shirt of blouse met lange mouwen
 • lange broek
 • schoenen
 • regen- en/of windjack

 

Mijn kind zit op Turbo-A zwemles

 

Hoe kan ik contact opnemen met de instructeur?

Volgt je kind zwemles en heb je een vraag voor de instructeur? Tijdens de kijklessen is er altijd mogelijkheid om vragen te stellen. Als je op een ander moment een vraag hebt, kun je deze per email stellen via instructie.bsb@woerdensport.nl (zwembad Batenstein) en instructie.h2o@woerdensport.nl (zwembad H2O). Je vraag wordt zo snel mogelijk beantwoord. Als je het prettig vindt, kan er ook een belafspraak worden gemaakt.

Wat zijn de huidige regels omtrent Corona?

Bekijk hier de geldende Corona richtlijnen.

Kan ik in de zwemzaal meekijken?

Er zijn momenten waarop ouders in de zwemzaal mogen meekijken met hun kind. Als er een kijkles is, ontvang je van ons een bericht. 

Is er zwemles tijdens de vakanties?

Tijdens de zomer- en kerstvakantie worden geen Turbo-A zwemlessen gegeven. Als het nodig is, kan het zijn dat (een aantal) kinderen uit een groep extra lessen krijgen aangeboden. Deze lessen worden vaak in de vakanties ingepland.

Wanneer vindt het diplomazwemmen plaats?

Als jouw kind mag afzwemmen, ontvang je van ons een bericht. 

Welke diploma’s worden aangeraden?

Een kind is zwemveilig als het diploma A, B en C heeft behaald. Na het behalen van je A-diploma kan je vaak direct starten met het B-diploma en opvolgend het C-diploma. Kijk hier voor meer informatie.