Starten met zwemles

Een leven lang plezier van je zwemles

Plezier maken in en om het water is heerlijk! Kinderen hebben het al snel naar hun zin als er water in de buurt is. En in ons land is water nooit ver te zoeken. Op jonge leeftijd leren zwemmen is daarom heel belangrijk, voor het plezier én de veiligheid van je kind. Wij leiden op voor de nationale zwemdiploma’s A, B en C. Met het C-diploma op zak zijn kinderen zwemveilig. Zij kunnen dan veilig spelen in de buurt van sloten, grachten of vijvers. Ook redden ze zich prima in moderne zwembaden, waterattracties en recreatieplassen. Zo worden dagjes uit en vakanties nog leuker!

Voor ieder kind een zwemles

Ieder kind is anders en daarom kun je bij ons kiezen uit verschillende zwemlessen. Je kunt kiezen uit Zwemles ABC of  Turbo-A zwemles. Naast deze groepslessen, kun je ook kiezen voor Zwemles Privé of Zwemles Speciaal

Leerlingvolgsysteem

Bij het Zwem-ABC en de Turbo-A zwemles werken we met een online leerlingvolgsysteem van Dukkie. Je kunt dan samen met je kind de vooruitgang bekijken. Dit is niet alleen motiverend, maar ook heel leuk voor kinderen!

Zwemles met Dukkie

Bij alle zwemlessen werken we met een lesmethode die kinderen op een speelse manier leidt naar het zwemdiploma. Je kind krijgt bij de eerste zwemles een poster van Dukkie. Bij elk stapje ontvangt je kind een leuke sticker en daarmee wordt de poster voor het A-, B- en C-diploma compleet. Ouders kunnen via het leerlingvolgsysteem online meekijken met de vorderingen van hun kind. Dit is niet alleen leuk, maar werkt stimulerend voor de kinderen!

OefenZwemmen

Om sneller te kunnen afzwemmen of om onderdelen te oefenen waar je kind wat moeite mee heeft, kun je ook zelf tijdens de oefenzwemuurtjes komen oefenen met je kind.  Tijdens het oefenzwemuurtje mag zonder zwemvleugels worden geoefend. Het zwemwater is speciaal voor zwemleskinderen gereserveerd en er is een instructeur aanwezig die al je vragen kan beantwoorden, tips geeft en je kan helpen bij de technieken.

 

Wanneer inschrijven?

Vanaf 3,5 jaar kun je je kind inschrijven voor zwemles.  Je kind wordt na inschrijving op onze wachtlijst geplaatst. Bij Zwemles ABC starten we vanaf ongeveer 5 jaar met de zwemles, je kind kan dus vanaf die leeftijd opgeroepen worden. Ook bij de Turbo-A zwemles kunnen kinderen starten als ze minimaal 5 jaar zijn. We roepen je kind op zodra er plek is op de door jouw gekozen dag(en) en tijd(en). Hoe meer dagen en tijden je aangeeft beschikbaar te zijn, hoe sneller je kind kan starten.

Let op: inschrijven vóór de leeftijd van 3,5 jaar is niet mogelijk. 

Gratis zwemmen na inschrijving

Na inschrijving ligt de zwempas van je kind na vijf werkdagen klaar bij de receptie van het zwembad. Met deze zwempas kan je kind zowel in het BatensteinBad in Woerden als in H2O in Harmelen gratis komen RecreatieZwemmen en FamilieZwemmen op zaterdag en zondag. Let op: het OefenZwemmen is niet gratis. Klik voor meer informatie over OefenZwemmen op onderstaande Button. 

OefenZwemmen

Wij leiden op voor Nationale zwemdiploma’s

WoerdenSport vindt goed zwemonderwijs heel belangrijk. We zijn in het bezit van een Licentie Nationale Zwemdiploma's van de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid). Dat betekent dat we voldoen aan alle kwaliteitscriteria waar we jaarlijks op worden getoetst. Een van de criteria is dat onze zweminstructeurs  gekwalificeerd zijn en beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag.

Waarom zwemles bij WoerdenSport
  • Speelse manier van lesgeven
  • Verschillende zwemlessen, dus altijd een zwemles die bij jouw kind past
  • Online leerling volg systeem met onze mascotte Dukkie
  • Na inschrijving gratis toegang voor je kind bij familiezwemmen en recreatiezwemmen op zaterdag en zondag
  • Mogelijkheid om zelf te oefenen met zwemles om sneller voortgang te kunnen boeken (uitsluitend voor kinderen die al gestart zijn met zwemles)
  • We beschikken over een NRZ licentie, dus we werken met gediplomeerde en gekwalificeerde instructeurs in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag 

 

Inschrijven voor zwemles

Je kunt je kind inschrijven voor zwemles via een account van WoerdenSport. Maak eerst een eigen account aan via onze website. Meld vervolgens je kind aan als nieuwe leerling bij 'Mijn cursussen'. Als je deze stappen hebt doorlopen, kun je je kind inschrijven voor zwemles en direct de inschrijfkosten (€ 34,45 exclusief zwempas) voldoen. Let op, de inschrijving is pas voltooid als je de inschrijfkosten hebt voldaan! De zwempas (à € 7,80) kun je bij de receptie van het zwembad kopen. Het inschrijfgeld en de paskosten worden niet geretourneerd.

Direct een account aanmaken en mijn kind inschrijven voor zwemles

-