Effect energieprijzen

10-09-2022

Effect energieprijzen WoerdenSport

 

9 september 2022

 

Op dit moment merkt iedereen in Nederland dat de energieprijzen in een korte tijd schrikbarend zijn gestegen. Zowel thuis als op het werk en bij de sport zijn er al veel energiebesparingen uitgevoerd, maar nu raakt de energierekening de portemonnee hard.

 

Zwembaden gebruiken veel energie, vooral om het zwemwater op de juiste temperatuur te krijgen. Sommige zwembaden overwegen om de temperatuur van het zwemwater te verlagen, anderen om de toegangsprijzen fors (tot 15%) te verhogen of zelfs volledig te sluiten!!

 

Ook de WoerdenSport zwembaden kampen met hoge energieprijzen. De afgelopen jaren hebben wij het nodige gedaan om de energievraag te beperken, maar nu is de energierekening ook bij ons een forse kostenpost.

Toch kiezen wij er niet voor om de zwemwatertemperatuur te verlagen of een tussentijdse prijsverhoging door te voeren. Wij zijn reeds enige tijd in overleg met de gemeente om af te spreken hoe we het beste met deze kostenstijging om moeten gaan. Voor 2022 is er met de gemeente een afspraak gemaakt om de energiekostenstijging te compenseren.

 

Dat betekent dat zowel Batenstein als H2O in 2022 gewoon open zullen blijven en de klanten niet geconfronteerd worden met lagere zwembadtemperaturen of tussentijdse prijsverhogingen.

 

Overigens kunt u ons als klant ook helpen om de energierekening omlaag te brengen: als u korter doucht, betekent dat voor ons een lager energiebedrag! Hartelijk dank voor de medewerking!

 

Aan het einde van elk kalenderjaar stelt WoerdenSport de nieuwe tarieven vast voor de zwembaden, die dan ingaan op 1 januari. Het is zeer wel mogelijk dat de tarieven per 1 januari 2023 flink omhoog moeten gaan om (deels) de stijging van de energieprijzen op te vangen. Maar aangezien we graag een “maatschappelijke” toegangsprijs willen blijven hanteren, zijn we ook met de gemeente in gesprek over compensatie voor de jaren 2023 en volgende.

 

Team WoerdenSport